Verbeteringen Oogstlaan

Goed nieuws over locatie de Oogstlaan in Puttershoek! Nadat de inspectie in april 2021 een wat minder goed rapport opstuurde, hebben de medewerkers keihard gewerkt om zaken te verbeteren. En niet zonder resultaat: de inspectie kwam terug en werd positief verrast.  


Op 16 februari 2021 bracht de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een aangekondigd bezoek aan de Oogstlaan om de thema’s ‘persoonsgerichte zorg’, ‘deskundige zorgverlener’ en ‘sturen op kwaliteit en veiligheid’ te toetsen.  

 

De inspectie was tevreden over de kleine teams waardoor cliënten minder wisselingen van zorgverleners ervaren en over de inzet van de Triple-C methode. Helaas constateerde de inspectie ook een aantal zaken die niet aan de norm voldeden:  

 

  • Methodisch werken moest beter: Het zorgplan was niet altijd compleet.  
  • Implementatie van de Wzd was nodig in de zorgplannen bij onvrijwillige zorg. 
  • Medicatieveiligheid: Verantwoordelijkheden waren niet altijd zichtbaar in de praktijk.  

De inspectie concludeerde dat de geboden zorg op Oogstlaan op vijf normen grotendeels nog niet voldeed en voor vier normen grotendeels wel. 

 

Verbeteringen 

Op 18 oktober 2021 kwam de inspectie opnieuw langs en werd positief verrast! Er waren verbeteringen doorgevoerd op het gebied van persoonsgerichte zorg. Zorgverleners hebben hun cliënten beter leren kennen en door gebruik te maken van de Triple-C methodiek kunnen de zorgverleners de cliënten ook in groepsverband begeleiden.

 

Ook zag de inspectie dat de medewerkers geschoold zijn in de Wzd, dat er stappenplannen gemaakt zijn in samenwerking met de gedragsdeskundige en dat zij methodisch werken aan de hand van een vaste zorgplancyclus. De cliëntdossiers zijn compleet en actueel. De inspectie is blij dat er een cultuur is waarin leren en verbeteren mogelijk is. Met deze veranderingen voldoet de Oogstlaan weer aan de normen.  

Verbeteringen Oogstaan_253

Nico Leerlooijer, clustermanager Intensief (De Ark en Oogstlaan):

 

In de afgelopen periode hebben we ervoor gezorgd dat we niet meer de wens maar de behoeften van de bewoner centraal stellen en dat we in alles wat we doen de ondersteuningsvraag van de bewoner leidend laten zijn. Natuurlijk is het een verandering in kijken, denken en doen en staan we dagelijks voor nieuwe uitdagingen en de verleiding om toch in te gaan op dat probleemgedrag. Maar door ons niet alleen als begeleider maar ook als coach op te stellen, werken we aan de relatie met de bewoners. Er zijn mooie resultaten geboekt: de incidentmeldingen zijn fors gedaald en is er een werk- en leerklimaat gecreëerd waarin we op een professionele manier intensieve begeleiding en behandeling geven aan de bewoners. 

 


 

Verbeteringen Oogstaan

 
8/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...