Er is al het een en ander over gecommuniceerd: per 1 januari gaan we bij Profila Zorggroep over op AFAS. Dit komt in de plaats van YouForce (voor HR zaken), bevat de salarisadministratie én vervangt een belangrijk deel van ons huidige financiële proces. Een flinke aanpassing in de achterkant van de bedrijfsprocessen dus. Op dit moment wordt er door verschillende collega’s van onder andere HR en Financien hard gewerkt om zoveel mogelijk per die datum klaar te hebben en het voor de medewerkers zo eenvoudig mogelijk te maken om AFAS te gaan gebruiken. De laatste twee weken voor het einde van het jaar zal er veel worden getest met het systeem. Omdat de integratie nog volop bezig is en AFAS ook een verbinding heeft met het ECD, is het raadzaam om op de locaties nooddossiers op cliëntniveau uit te printen en deze bij de hand te houden. Zo weet je zeker dat je geen essentiële (contact)gegevens mist rond het weekend van oud & nieuw.
Cao
Niet alleen aan de integratie van AFAS wordt hard gewerkt, ook rond het voorgenomen besluit van de bestuurder om te komen tot één cao voor Profila Zorggroep is er veel te doen. Met name voor de collega’s van EBC, Grip en Fivelzorg, die nu onder de cao Sociaal Werk vallen, brengt dit veranderingen met zich mee. Veranderingen die vragen oproepen en daarom zijn er in ’t Harde onlangs twee bijeenkomsten georganiseerd voor medewerkers om hierover in gesprek te gaan. In januari staat er nog een derde bijeenkomst gepland. Heb je deze datum nog niet gehoord, vraag dan even na bij je Coördinerend Begeleider.
Vanzelfsprekend is er over de integratie van de cao’s overleg geweest met de managers, met de Raad van Toezicht en de OR. Om te komen tot één cao moet de bestuurder een ontheffingsverzoek indienen bij de cao-tafel Sociaal Werk. Voorafgaand aan dit ontheffingsverzoek zal de bestuurder aan de OR om instemming vragen die hiervoor natuurlijk ook haar achterban zal raadplegen. Pas na de OR instemming wordt het verzoek ingediend. Na het ontvangen van de ontheffing kan de bestuurder met de vakbonden de onderhandelingen verder oppakken. Als basis ligt hiervoor een gedegen Harmonisatieplan met concrete uitgangspunten, de vakbonden zijn straks aan zet om daar met de bestuurder een goed plan en goede uitgangsprincipes voor de maatwerkafspraken uit te onderhandelen.
Hoe dit proces er precies uit ziet? Daar komen we zo snel mogelijk op terug. Er komt namelijk nog een derde bijeenkomst voor medewerkers van de teams die onder de cao Sociaal Werk vallen, in januari. Na deze bijeenkomst zal er een stappenplan gemaakt worden om te laten zien hoe we komen tot een besluit over de integratie. Het streven is om dit besluit rond 1 juli te nemen en daarna in overleg te gaan met de vakbonden. Bij het opstarten van de onderhandelingen met de vakbond wordt de op dat moment actuele situatie van de cao (inclusief eventuele cao-verhogingen) meegenomen.